ZATERDAG 3 SEPTEMBER - AANVANG 20.00 - ENTREE €7,50RICO & A.R.T.
Rico begon op zn 11e met rappen. Sindsdien is hij nooit gestopt en heeft met onder meer Opgezwolle, Opgeduveld, Fakkelbrigade, Muppetstuff, FTG, Kubus en A.R.T. vele nummers gemaakt die in de buurt van de aardbol blijven rondzwe(r)ven als Rico kassiewijlen is. Hij kent z’n ups en downs als het gaat om leven. De opperste downer maakt hij mee in 2012.

Rico zijn redding is op dat moment het vastleggen van zijn emoties op een plaat waarvan de beats verzorgd zijn door A.R.T. Ali Reza Tahoeni, ofwel A.R.T. is een Zwolse beatmaker, lid van de Fakkelbrigade (FTG) met ruim 10 jaar ervaring op zijn lijst. Hij maakte eerder al beats voor succesvolle platen van o.a. Blaxtar, Typhoon, James en Sticks en de Fakkelbrigade. Ontspannen blijft hij eronder, het gaat hem alleen maar om het maken van tijdloze muziek. A.R.T. is A.R.T., met een geheel eigen fase, geen herhalingsoefeningen hier.

Rico en A.R.T. maken een hiphop plaat met uitsluitend reggae riddims. Dit blijkt voor Rico de ultieme manier te zijn om zijn emoties kwijt te kunnen zonder dat het overgevoelig gaat worden. Met de nodige luchtigheid zoals we die kennen van hem en de reggae riddims van A.R.T. is IRIE tot leven gekomen.IRIE is een gevoel van gelukzaligheid, geen zorgen, geen stress..

RADIO ELIZA
Radio Eliza bestaat uit een zestal jonge muzikanten die met catchy hooks en electronische beats een storm van vrolijkheid de zaal in blazen. Een frisse, inventieve band, die zich niet laat beperken door de grenzen van hun genre. De vrolijke indiepop doet denken aan artiesten als The Wombats, Phoenix en MGMT.

In 2015 besluiten ze om deel te nemen aan de Amsterdamse Popprijs. Met succes! Tijdens de finale in een uitverkochte Melkweg veroveren ze de harten van zowel jury als publiek. De jury verkondigde: "Ze hebben de sound, ze hebben de songs, ze hebben de toekomst", en riep Radio Eliza uit tot winnaar.

Begin 2016 kwam de eerste single 'Kids' uit. 3FM zei over deze single: "Kids klinkt alsof je 'm al jaren op de radio hoort: vrolijke indiepop die snel in je hoofd blijft hangen." Met deze single werd Radio Eliza in april uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Later die maand volgde de debuut EP 'Intergalactic Flurny Furby'. Tevens zijn ze geselecteerd om in het najaar mee te doen aan de Popronde.

DIEDE
De band is een club jonge en hongerige wolven. Met nieuwste single Stick it Out als opvolger van de eerste single Off The Radar zet de band DIEDE de eerste stapjes in de echte wereld, met het mini-album The Lighthouse (mei 2015) als debuut.

Dit najaar speelt DIEDE de Popronde 2015, waarbij ze in de Top 5 Best Geboekte Band naar voren komen en ze door OOR zijn bestempeld tot OOR Talent 2015. DIEDE is een nuchtere maar zelfverzekerde muzikant die weet wat ze wil. Haar muziek is het beste te omschrijven als folklorische pop met een laagje glitter, een stoer randje en een surrealistisch sausje.

Ze staat aan het begin van haar eigen sprookje en dartelt met gemak tussen commercieel en alternatief. Als muzikant staat ze voor positiviteit maar schuwt de donkere kant niet. Als het maar echt is. De creatieve vulkaan die DIEDE heet kwam als eerste tot uitbarsting in Ape Not Mice. Met deze band stond Diede al in het voorprogramma van Caro Emerald, deed ze mee aan de Popronde en werd tot VIVA Aanstormend Talent bekroond.

DIGGY DEX
Achter het pseudoniem van rapper/producent/liedjesmaker Diggy Dex gaat Koen Jansen schuil, die al een jaar of tien een vaste waarde is binnen de Nederlandse hiphop. Eerst als onderdeel van het collectief D.A.C., (met o.a. Wudstik en Jiggy Dje) maar sinds in 2006 zijn solodebuut Verhalen Vanuit De Sofa als de spreekwoordelijke bom insloeg is hij een gevestigde naam.

Met zijn tweede, Mayonaise Voor De Ziel uit 2008, liet hij horen zichzelf tekstueel en muzikaal niet vast te willen pinnen.Met lovende recensies op zak van o.a. Nieuwe Revu, NRC Next en 3voor12 bewees Diggy Dex onderwijl op de Nederlandse podia en festivals ook live een niet te missen act te zijn. In de zomer van 2009 scoorde Diggy Dex in zowel Nederland en Belgie een Top 3 hit met Slaap Lekker (Fantastig Toch), in samenwerking met de Vlaamse Eva de Roovere. Na een uitgebreide clubtour en talloze festivals en Nederland en Belgie (o.a. Solar Festival, Lowlands, Noorderslag) verscheen in 2010 het album Lange Nachten, Korte Dagen wat tot ver buiten de lijntjes van de hiphop kleurt.

Naar aanleiding van deze plaat werd Dex driemaal genomineerd bij zowel de 3FM - als bij de TMF Awards. Ook verzorgde Diggy de muziek voor de bioscoopfilm Kankerlijers van regisseur Lodewijk Crijns in samenwerking met de VARA. Diggy Dex zijn vierde album Do It Yourself verscheen januari 2014 onder zijn eigen label We Want More Music met lovende recensies en talloze optredens tot gevolg.

Live ondersteund door tweevoudig turntablized winnar DJ DNS, drummer Maximus Prime, trompettist Wouter Hakhoff, gitaris Rene van Mierlo en Neerlands rapbelofte Daan Rijkers, raasde Diggy door het land met een overdonderend strakke, energieke liveshow. Vanaf 2015 heeft Diggy daarnaast een wekelijkse column in het programma van Giel Beelen op 3FM en verschijnt in het najaar de overal gedraaide single Treur Niet (Ode Aan Het Leven) in samenwerking met JW Roy als voorbode op Diggy zijn aanstaande (alweer) vijfde album, getiteld Wat Het Is, welke in 2016 zal De pers over het album ‘Lange nachten, korte dagen’ Fret: ‘Een unieke stem en een bijzonder geluid in een overvolle markt’ Veronica Magazine: ‘De zalvende flow en mellow beats zijn op gure winteravonden meer welkom dan een bord erwtensoep’ Festivalinfo: ‘Met zijn mengsel van hits, hiphop, feestnummers en diepgang zou dit album voor de algemene acceptatie van hiphop in Nederland wel eens hetzelfde kunnen betekenen als wat Binnenlandse Funk van Extince betekende voor de ontwikkeling van de nederhop’ OOR: ‘ Diggy Dex is een sterke rapper en de muziek is van hoog niveau’.